Dodon, nemulțumit de reforma mass-media propusă de PD: O „vânătoare de vrăjitoare” pentru a mulțumi Occidentul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În contextul viitoarelor alegeri parlamentare, democrații sunt dispuși să se agațe de orice pai și chiar să organizeze o „vânătoare de vrăjitoare” pentru a mulțumi partenerilor lor occidentali. Astfel comentează președintele Igor Dodon intenția democraților de a limita propaganda rusească în Republica Moldova.

Șeful statului apreciază că, principalul partid de la putere vrea să demonstreze loialitate partenerilor europeni, astfel lovește în „partenerii noștri ruși”.

„Fiind conștienți de incapacitatea lor de a promova reforme reale și de a lupta împotriva corupției, democrații lansează speculații despre propagandă, încercând să creeze isterie în societate pe tema propagandei ruse, mulțumind în acest fel Occidentului”, se arată într-un mesaj al lui Dodon.

„Sub pretextul luptei împotriva propagandei ruse și pentru a-și rezolva propriile probleme, partidul de la guvernare ascunde cu succes alte probleme importante cu care se confruntă societatea – întoarcerea miliardului furat în visteria țării, pedepsirea celor care se fac vinovați de furt, dezvoltarea economică a țării, creșterea bunăstării populației”, se mai arată în mesajul șefului statului.

Astfel, acesta anunță că nu va promulga nicio lege, menită se deterioreze relațiile cu Federația Rusă și care va crea discordie în societate.

„Sunt împotriva deteriorării relațiilor cu partenerii noștri ruși, prin acțiunile puterii care a pierdut cu desăvârșire încrederea populației. Voi bloca adoptarea oricărei legi, care riscă să creeze discordie în societate”, transmite Igor Dodon.

Amintim că ieri, după ședința săptămânală a PDM, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari a menționat că în cadrul ședinței s-a discutat despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă democrații pentru a limita „propaganda străină în mass-media din Republica Moldova”, în speță referindu-se la cea rusească.

Citește și: Plahotniuc, îndemnat să renunțe la retransmiterea „Pervîi Kanal” în Moldova. „Demonstrați sinceritatea declarațiilor despre lupta cu propaganda”

Acesta nu a putut explica foarte clar care urmează a fi pașii următori în această privință, menționând doar că „PDM va reveni ulterior la subiect, dar este foarte clar că se va merge pe această cale conștient și cu implicarea și a societății civile și a tuturor reprezentanților societății”.

„Este vorba despre abordarea chestiunii propagandei fiindcă nu suntem noi unicii și în contextul în care nu s-a ajuns informația respectivă la cei de la Bruxelles s-a creat impresia că sub contextul propagandei este vorba despre limitarea unor drepturi, inclusiv a unor canale. Însă, atunci când s-au ciocnit cu această probleme și unele state din Europa, inclusiv vecinii noștri România și Ucraina, s-a explicat foarte clar și anume de aceea și se dorește un dialog în societate, o explicare, publicitare, cu privire la ce se dorește”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...