(FOTO) Vacanță de vară ca în basme: 7 sate spectaculoase din Europa pe care trebuie să le vezi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vrei o vacanță liniștită, departe de aglomerația marilor orașe europene? Iată 7 sate cochete, parcă scoase din cărți din povești pe care să le descoperi în acest an.

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas este un sat în Spania construit sub stâncă, unde trăiesc 3.043 de oameni. Locul a devenit o atracție turistică tocmai datorită arhitecturii sale unice.

seteniil

Setenil de las Bodegas se află în provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, în sudul Spaniei, este plin de căsuțe albe construite în și din peretele de stâncă al Cheilor Râului Trejo și se întinde pe o suprafața de 82 km pătrați.

Cum ajungi: după ce aterizezi în Malaga, cel mai apropiat oraș cu aeroport, iei autobuzul și ajungi în Setenil în 2 ore și 10 minute. Un bilet Malaga-Setenil costă 10,68 euro.

Riomaggiore

riomagiorre

Cu case colorate care parcă atârnă deasupra mării și valuri turcoaz care se sparg în stâncă, Riomaggiore pare decupat dintr-o carte de povești scrisă la malul Mării Ligurice. Riomaggiore este un sat cu peste 1.600 de locuitori în parcul național Cinque Terre din zona La Spezia, Italia.

Dacă nu ai plănuit nicio vacanță, îți recomandăm să mergi cât mai curând să vezi Riomaggiore și celelalte 4 sate din Cinque Terre întrucât italienii au început să limiteze numărul turiștilor în această zonă protejată.

Satul lui Popeye

popeye

Satul lui Popeye se află în Malta și a fost inițial creat ca decor pentru filmul „Popeye” din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda și din 2.000 de litri de vopsea. Între timp, Satul lui Popeye a devenit o destinație veritabilă pe hartă lumii, unde turiștii se pot bucură de plimbări cu barca, o vinărie și trambuline în apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, în câteva ore, între București și Aeroportul Internațional Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport către Satul lui Popeye, unde ajungi în cel mult o oră.

Blagaj

blagaj

Blagaj este un sătuc în Bosnia și Herțegovina, deci foarte aproape de noi. Blagaj atrage turiști prin faptul că aici se află o mănăstire care parcă a fost ridicată din apa. Locul este de poveste datorită râului cu apă turcoaz pe care îl vezi în imagine, potrivit recomandărilor Business Insider.

Cum ajungi aici? Blagaj se află lângă orașul Mostar, unde din București ajungi în aproape 15 ore, după peste 1.000 de km parcurși.

Santa Maddalena

santa

Santa Maddalena este un sat în Alpii italieni care oferă turiștilor o priveliște de poveste către Munții Dolomiți. Santa Maddalena se află în nordul Italiei, în apropierea graniței cu Austria, unde cel mai indicat este să ajungi cu mașină personală.

Un punct de reper este orașul Cortină d’Ampezzo. Atât aici, cât și în regiune te poți bucură de o vacanță de vară plină de drumeții ușoare la poalele munților, prin sate, către Lacul Misurina sau drumeții aventuroase pe culmile spectaculoase ale Dolomiților.

Reine

reine

Satul pescăresc Reine din Norvegia este una dintre dovezile că natură este un creator desăvârșit și că întrece orice imaginație. În Reine trăiesc puțin peste 300 de locuitori, ceea ce orice turist ajuns aici poate simți că locul este doar pentru el.

Reine se află în Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termină Europa. Aici ajungi cel mai ușor și cel apid cu avionul. După o escală la Oslo, orașul tău de aterizare va fi Bodo, de unde va trebui să urci în feribot până în Reine.

Giethoorn

giethoorn

Dacă zbori spre Amsterdam, mergi apoi direct la Giethoorn, un sat pitoresc plin de verdeață și bărci pe apa. Este considerat „Veneția Olandei” datorită celor 180 de poduri construite aici. Le poți număra și tu într-o singură zi, mai ales că Giethoorn se află destul de aproape de Amsterdam, la 121 km.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...