Tinerii dogați din Chișinău, surprinși în pădure sau în scara blocului: Riscă amenzi de până la 14 mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi tineri au fost reţinuţi pe stradă de către polițiști, fiind suspectaţi de consumul substanţelor narcotice. Aceştia au fost surprinşi atât ziua, cât şi pe timp de noapte, întrucât echipele mobile au fost antrenate la patrularea străzilor, parcurilor şi ogrăzile blocurilor de locuit.

Astfel, poliţiştii au surprins un individ dormind, într-o pădure din preajma unui cimitir din sectorul Buiucani al capitalei. Lângă el au fost depistate un pacheţel cu o substanţă specifică etnobotanicelor şi un aparat confecţionat artizanal, destinat consumului de droguri. Individul a fost trezit de poliţişti şi escortat la Inspectorat pentru documentare. Tânărul s-a dovedit fi locuitor al Chișinăului, în vârstă de 21 ani.

Alţi doi tineri, cu vârtsele de 18 ani şi respectiv 28 ani au fost reţinuţi în scara unui bloc de locuit, din sectorul Râşcani, în timp ce ar fi inhalat droguri dintr-un dispozitiv confecţionat manual. Asupra lor au fost depistate şi ridicate nişte pacheţele cu o substanţă uscată şi fărămiţată, asemănătoare etnobotanicelor. Iar un individ a fost reţinut în preajma unei case aflate în proces de construcţie, consumând droguri. La apariţia poliţiştilor, suspectul de 29 ani ar fi încercat să fugă într-o direcţie necunoscută. El a fost imediat încătuşat şi condus la Inspectorat pentru audieri.

Tot în cadrul patrulărilor, poliţiştii au observat un tânăr în ograda unui bloc de locuit, care se comporta neadecvat şi fără posibilitatea de a se deplasa. Echipajul mobil imediat s-a apropiat de acest tânăr, care s-ar fi aflat sub influenţa stupefiantelor. El s-a dovedit a fi în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, având asupra lui un pacheţele cu o substanţă fărămiţată şi uscată.

În toate cazurile probele delicte au fost ridicate şi expediate la laborator, iar suspecţii riscă amenzi în mărime de la 8.000 lei la 14.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau închisoare de până la un an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...