Fostul șef CIA: „Rusia s-a amestecat cu obrăznicie în alegerile din SUA”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul director al CIA, John Brennan, a declarat că Rusia s-a amestecat cu obrăznicie în alegerile din SUA, în ciuda avertismentului direct transmis oficialilor de rang înalt de la Kremlin, în august 2016. Declarația lui Brennan a fost făcută în timpul unei audieri la Comisia pentru Activitatea Servicii lor de Informații din Camera Reprezentanților, potrivit WSJ.

„Rusia a intervenit obraznic în alegerile noastre prezidențiale din 2016 și a întreprins aceste acțiuni în ciuda protestelor noastre puternice și a unui avertisment clar“, a spus el.

Potrivit lui Brennan, el l-a avertizat pe șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, Alexandr Bortnikov, în luna august a anului trecut, conform paginaderusia.ro.

El i-a spus lui Bortnikov că „alegătorii americani vor fi indignați de orice încercare a Rusiei de a interveni în alegeri” și că o astfel de încercare va „distruge orice speranță” pentru o îmbunătățire a relațiilor dintre Moscova și Washington.

Brennan a adăugat că Bortnikov a negat de două ori că Rusia încearcă să intervină în alegerile din Statele Unite, dar a spus că va discuta problema cu președintele rus, Vladimir Putin.

În timpul audierilor, Comitetul a încercat să afle de la Brennan dacă informațiile secrete pe care le-a văzut conțin vreo dovadă de înțelegere ascunsă între ruși și sediul de campanie al lui Trump.

El a declarat că a văzut informații care indică faptul că persoane implicată în campania lui Trump au avut legături cu oficialii ruși, fapt care l-a îngrijorat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...