(FOTO) Protest inedit în Brazilia împotriva corupției: 500 de măști ale rușinii, expuse la Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un ONG a instalat marți la Brasilia 500 de măști roșii în fața clădirii Parlamentului pentru a simboliza rușinea ce ar trebui să se afișeze pe fețele personalităților politice din această țară afectată de repetate scandaluri de corupție, transmite AFP.

Această instalație artistică semnată de asociația Rio de Paz a atras atenția curioșilor pe peluza Parlamentului, care trăiește momente de puternică tensiune după gravele acuzații de corupție pasivă și obstrucționare a justiției la adresa președintelui Michel Tamar, scrie Agerpres.

În total, 595 de măști au fost agățate de tije înfipte în gazon, reprezentându-i pe cei 513 deputați, 81 de senatori și pe șeful statului. Numai 500 dintre acestea au fost vopsite în roșu de ONG-ul care consideră că 95 de parlamentari nu au fost implicați niciodată în scandaluri.
e
Michel Temer este în miezul unui grav scandal după difuzarea unei înregistrări compromițătoare în care pare că își dă acordul pentru cumpărarea tăcerii unui fost deputat, în prezent după gratii. Mandatul său ține de un fir de ață, la un an după instalarea la putere în locul fostei președinte Dilma Rousseff (stânga), destituită pentru cosmetizarea conturilor publice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...