În total, 595 de măşti au fost agăţate de tije înfipte în gazon, reprezentându-i pe cei 513 deputaţi, 81 de senatori şi pe şeful statului. Numai 500 dintre acestea au fost vopsite în roşu de ONG-ul care consideră că 95 de parlamentari nu au fost implicaţi niciodată în scandaluri.

Masca reprezentându-l pe Michel Temer a fost aşezată singură în faţa celorlalte, legănându-se de la dreapta la stânga în bătaia vântului, ca şi cum ar face "nu" din cap.

"Vântul dă un ton mai dramatic scenei", a afirmat cu ironie fondatorul asociaţiei, Antonio Carlos Costa.

"Aceasta reflectă la perfecţie atitudinea oamenilor politic brazilieni atunci când sunt confruntaţi cu dovezi de netăgăduit: când sunt acuzaţi de corupţie, nu se înroşesc de ruşine", a continuat el.

Instalaţia nu a făcut unanimitate printre trecători. "Mulţi se plâng şi spun că am supraestimat numărul responsabililor politici având mâinile curate. Sincer, cred că au dreptate", a mai spus activistul.

Michel Temer este în miezul unui grav scandal după difuzarea unei înregistrări compromiţătoare în care pare că îşi dă acordul pentru cumpărarea tăcerii unui fost deputat, în prezent după gratii.

Mandatul său ţine de un fir de aţă, la un an după instalarea la putere în locul fostei preşedinte Dilma Rousseff (stânga), destituită pentru cosmetizarea conturilor publice.