Huawei intră pe piața PC-urilor, unde va concura cu Lenovo, HP, Dell și posibil chiar Apple

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gigantul chinez Huawei Technologies a anunțat că intenționează să se extindă pe piața globală a calculatoarelor personale, ceea ce va reprezenta o nouă provocare pentru liderii pieței PC-urilor, care se confruntă cu doi ani de scăderi ale vânzărilor, transmite Reuters. Huawei este al treilea producător global de smartphone-uri, după Samsung și Apple, și una dintre cele mai mari firme de telecomunicații din lume. În primă fază, grupul chinez va intra pe piața pe piața premium a PC-urilor, unde va concura cu Lenovo, HP și Dell și posibil chiar cu Apple.

Pe plan global, vânzările de PC-uri au scăzut cu 8,3% în 2015 și cu încă 3,7% în 2016, arată datele publicate de firma de consultanță Gartner, care se așteaptă la o consolidare a pieței calculatoarelor personale până în 2020.

„Din punctul de vedere al Huawei, vedem oportunități în urma declinului de pe piața PC-urilor”, a afirmat Cheng Lei, director în cadrul diviziei de calculatoare personale a grupului.

La Berlin, compania chineză a lansat prima sa gamă de calculatoare personale, inclusiv un notebook, o tabletă și un notebook hibrid, care rulează cu microprocesoare Intel, soft Windows 10 și un soft care transferă automat datele între smartphone-urile Huawei și noua sa gamă de calculatoare personale, a adăugat Lei.

Huawei intenționează să introducă noile sale PC-uri în 12 state din Europa, America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu, incluzând Germania, Italia, Spania, Polonia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, China, Japonia, Arabia Saudită și SUA.

Compania chineză are 170.000 de angajați la nivel mondial, iar soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în anul 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...