Plahotniuc, îndemnat să renunțe la retransmiterea „Pervîi Kanal” în Moldova. „Demonstrați sinceritatea declarațiilor despre lupta cu propaganda”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, precum că formațiunea ar fi preocupată de propaganda rusească în Republica Moldova, urmând să întreprindă acțiuni privind limitarea acesteia, mai mulți internauți l-au îndemnat pe președintele democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc să renunțe la retransmiterea postului de televiziune rusesc „Pervîi Kanal” de către postul său de televiziune Prime.

Potrivit unei adresări publice către Plahotniuc, lansată pe pagina de Facebook a directorului executiv al Asociației Presei Independente Petru Macovei, acesta va demonstra astfel că „sinceritatea declarațiilor despre lupta cu propaganda”

„DOMNULE PLAHOTNIUC, RENUNȚAȚI LA RETRANSMITEREA POSTULUI RUSESC PERVYI KANAL!

Stimate domnule Plahotniuc, astăzi purtătorul de cuvânt al PDM a anunțat ca veți reveni la așa-numitul proiect de lege împotriva propagandei rusești. Sper că acest proiect va fi propus dezbaterilor publice și nu va fi adoptat „pe sub masă”, așa cum s-a întâmplat cu alte legi.

Până la eventuala adoptare a acestei legi, vă îndemn să demonstrați sinceritatea declarațiilor despre lupta cu propaganda și să renunțați la retransmiterea de către Prime TV a postului propagandistic rusesc Pervyi Kanal.

Va îndemn să faceți lucrul acesta acum și să nu așteptați expirarea contractului pe care îl aveți cu postul rusesc. Astfel le veți răspunde și celor care spun că Rusia nu vrea să prelungească contractul cu dvs. și are de gând să-i ofere drepturile de retransmisie lui Dodon, motiv pentru care a și început „marea luptă” a PDM împotriva propagandei rusești”, se arată în mesaj.

Amintim că ieri, după ședința săptămânală a PDM, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari a menționat că în cadrul ședinței s-a discutat despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă democrații pentru a limita „propaganda străină în mass-media din Republica Moldova”, în speță referindu-se la cea rusească.

Acesta nu a putut explica foarte clar care urmează a fi pașii următori în această privință, menționând doar că „PDM va reveni ulterior la subiect, dar este foarte clar că se va merge pe această cale conștient și cu implicarea și a societății civile și a tuturor reprezentanților societății”.

„Este vorba despre abordarea chestiunii propagandei fiindcă nu suntem noi unicii și în contextul în care nu s-a ajuns informația respectivă la cei de la Bruxelles s-a creat impresia că sub contextul propagandei este vorba despre limitarea unor drepturi, inclusiv a unor canale. Însă, atunci când s-au ciocnit cu această probleme și unele state din Europa, inclusiv vecinii noștri România și Ucraina, s-a explicat foarte clar și anume de aceea și se dorește un dialog în societate, o explicare, publicitare, cu privire la ce se dorește”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...