Poliția britanică confirmă numele atacatorului sinucigaș de la Manchester. Un tânăr de 22 de ani având părinți refugiați din Libia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția britanică a confirmat identitatea atacatorului sinucigaș de la Manchester Arena, care a detonat o bombă în timpul unui concert al interpretei Ariana Grande, organizat  luni seara, soldat cu 22 de morți și cel puțin 59 de răniți. Este vorba despre Salman Ramadan Abedi, în vârstă de 22 de ani, a anunțat marți The Guardian cu referire la șeful poliției locale Ian Hopkins.

„Pot să confirm că suspectul în comiterea atentatului terorist este SaSalman Abedi, în vârstă de 22 de ani”, a declarat Hopkins.

Același nume a fost confirmat pentru Reuters și de doi oficiali din SUA, care au ținut legătura cu autoritățile britanice. Potrivit The Telegraph, Abedi s-a născut la Manchester în 1994, părinții fiind refugiați libieni — ar fi venit cu trenul de la Londra la Manchester.

Publicația britanică Daily Mirror a relatat marți că printre persoanele decedate se află Saffie Rose Roussos, în vârstă de numai 8 ani, Georgina Bethany Callander (18 ani) și John Atkinson (26 de ani).

Anterior, în cursul zilei de marți, premierul britanic Theresa May declarase că poliția și serviciile de securitate britanice cunosc identitatea presupusului atentator sinucigaș care a ucis 22 de persoane, printre care mulți copii, luni seară într-o sală de concerte din Manchester. May confirmase că atacatorul a acționat singur, însă nu este clar dacă alte persoane au ajutat la pregătirea atacului.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...