Cosa Nostra revine cu o nouă reglare de conturi: Lider de mafie, împușcat în cap pe stradă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Giuseppe Dainotti, un lider al mafiei italiene în vârstă de 67 de ani a fost împușcat în cap în timp ce se plimba cu bicicleta prin Palermo, potrivit Digi 24.

Poliția este de părere că asasinatul este un semnal din partea clanului sicilian Cosa Nostra pentru a arăta că încă nu și-a pierdut puterea în societatea italiană.

„Când unii spun că mafia nu mai există sau că a fost distrusă, se întâmplă mereu să ni se confirme că mafia este încă acolo. Când consideră că este necesar, ea ucide din nou, într-un mod clar și simbolic”, a declarat procurorul Francesco Lo Voi.

Potrivit martorilor care au auzit împușcăturile, Dainotti a fost executat de doi ucigași pe un scuter.

Dainotti a fost ucis pe 22 mai, la o zi distanță de împlinirea a 25 de ani de la moartea celebrului magistrat anti-mafie Giovanni Falcone, ucis în urma exploziei unei bombe pe o autostradă, pe 23 mai 1992.

Giuseppe Dainotti a fost eliberat din închisoare în 2014 și ar fi fost prieten apropiat cu Salvatore Cancemi, șef de mafie implicat în pregătirea și asasinaea lui Giovanni Falcone și a altui magistrat ucis în 1992, Paolo Borsellio.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...