Actualitate

Companiile fură 15 miliarde de dolari anual de la angajaţii lor

Atunci când angajatorii omit să plătească orele suplimentare, când reţin bacşişul chelnerilor sau când încadrează greşit muncitori, companiile fură de la cei mai săraci membrii ai societăţii. ”Furtul salariilor”, după cum este denumită această procedură, poate lua mai multe forme.

Economic Policy Institue a investigat mai multe probleme pe piaţa muncii şi a analizat rapoartele din 10 state americane, uitându-se dacă companiile plătesc salariul minim. Astfel, 8 miliarde de plăţi anuale au fost sub minimul impus. Calculul efectuat pe tot teritoriul Statelor Unite, rezultă faptul că firmele fură 15 miliarde de dolari anual, adică mai mult decât valoarea tuturor bunurilor furate în jafuri, spargeri sau furturi auto din întreaga ţară.

Potrivit studiului, o victimă a acestui tip de furt câştigă cam 10.500 de dolari pe an, cu 3.300 mai puţin din cauza unor şefi fără scrupule. În această situaţie se află 2,4 milioane de muncitori din 10 state.

”Furtul clasic este o formă mai tangibilă decât furtul salariilor, iar autorităţile cheltuiesc resurse extraordinare pentru a combate asta”, se arată în raportul scris de analistul David Cooper. ”În schimb, parlamentarii alocă sume mici pentru a combate furtul din salarii, deşi costul acestui tip de furt este comparabil cu furtul clasic”, mai spune el.

Deşi studiul a fost făcut asupra companiilor din Statele Unite, nu ar fi exclus ca acelaşi lucru să se întâmple şi în Europa. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *