Turcia va instrui gratuit medicii din Republica Moldova: Cine vor beneficia de stagieri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Medicii din țara noastră vor face stagii gratuite în instituții medicale din Republica Turcia. Instruirea se va desfășura în cadrul unui nou program de colaborare, care urmează să fie semnat între ministerele sănătății din Moldova și Turcia. Subiectul a fost discutat astăzi de către ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, și ministrul Sănătății din Turcia, Recep Akdag, în cadrul reuniunii Adunării Mondiale a Sănătății.

Planul de acțiuni între ministerele sănătății din Moldova și Turcia va fi implementat în perioada 2017-2020. Documentul prevede instruirea medicilor în domeniile asistenței medicale prespitalicești, neurochirurgie, chirurgiei cardiovasculare, endovasculare și ortopedie. De stagieri vor beneficia și specialiștii în sănătate publică.

De asemenea, Ruxanda Glavan a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Sănătății din Germania, Hermann Grohe. Oficialul a declarat că va susține autoritățile din țara noastră în procesul de implementare a reformei spitalicești.

Totodată, cu ministrul Sănătății din Belarus, Valerii Malashko, Ruxanda Glavan a discutat despre extinderea cooperării bilaterale în transplantologie, cardiochirugie, oncologie și instruire medicală.

În prezent, ministerele Sănătății din Republica Moldova și Belarus colaborează în domeniile controlului calităţii preparatelor medicamentoase, recunoaşterii reciprocă a protocoalelor tehnice și medicale de laborator și a certificatelor igienice a mărfurilor.

Amintim că, ministrul Sănătății participă la cea de-a 70-a reuniune a Adunării Mondiale a Sănătății. Evenimentul se desfășoară la Geneva, Elveția, în perioada 21-25 mai. În cadrul adunării va fi aleasă noua conducere a Organizației Mondiale a Sănătății.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...