Rusia studiază trimiterea a doi turiști spațiali cu o navetă Soyuz

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia studiază trimiterea a doi turiști spațiali pe Stația Spațială Internațională (ISS) la bordul unei navete Soyuz de trei locuri, a declarat Evgheni Mikrin, director general al corporației „Energía”, fabricantul rus de rachete și vehicule spațiale.

„Lucrăm pentru a avea posibilitatea ca în 2019 să trimitem doi participanți cu un zbor comercial însoțiți de un comandant și să reducem cu trei ore timpul de zbor până la cuplarea cu ISS”, a precizat Mikrin, în declarații acordate duminică agenției ruse de știri Interfax.

Între 2001 și 2009 Rusia a trimis pe platforma orbitală șapte turiști spațiali care au scos din buzunar mai multe milioane de euro pentru această experiență. Primul care a cumpărat un voiaj pentru a vedea Pământul de pe ISS a fost americanul Denis Tito, iar ultimul ca dată a fost canadianul Guy Laliberté, fondatorul celebrului „Cirque du Soleil”.

Și cântăreața britanică Sarah Brightman plănuia să efectueze un voiaj pe platforma orbitală, la 1 septembrie 2015, dar a fost nevoită să întrerupă pregătirile invocând „motive familiale”. Directorul general al companiei „Energía” a precizat că se lucrează la fabricarea unei nave cu echipaj „Federatsia” care ar putea transporta patru cosmonauți pe platforma orbitală.

„O parte din aceste locuri vor putea fi oferite unor clienți particulari. Apropo, majoritatea dintre ei se simt jigniți atunci când sunt numiți „turiști”, a subliniat Evgheni Mikrin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...