Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pe sensul de intrare din ţară un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, care conducea un camion marca Renault cu semiremorcă, încărcat cu detergent.

“Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectare a bătăilor inimii, care a indicat prezenţa unor persoane în interior. Astfel, s-a făcut un control amănunţit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, deasupra paleţilor cu detergent, patru persoane”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În urma primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un bărbat din Turcia, în vârstă de 32 de ani, precum şi de trei cetăţeni afgani, o femeie şi doi copii de 5 şi 6 ani, fără documente de identitate.

Şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor descoperite de către poliţiştii de frontieră în semiremorcă.

Cele patru persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din Bulgaria, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor care se impun.