Platforma DA: În nordul țării nu am identificat niciun cetățean care ar fi semnat benevol pentru votul uninominal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Nu am identificat niciun cetățean, care ar fi semnat benevol pentru votul uninominal”, constată membrii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, împreună cu liderul Andrei Năstase, care au întreprins recent o vizită în regiunea de nord a republicii.

Conform formațiunii politice, oamenii sunt foarte puțin interesați de problema schimbării sistemului electoral, pe ordinea de zi a poporului fiind priorități de ordin social-economic, cum ar fi sărăcia, lipsa locurilor de muncă, pensiile de subzistență, impunerea oamenilor să achite miliardele furate tot de la ei, familiile distruse în urma exodului masiv, corupția imensa, lipsa justiției eficiente.

„Problemele majore cu care se confruntă locuitorii raioanelor de nord sunt în mare parte identice cu cele ale oamenilor de la centru și din sudul țării. Sărăcia, genocidul social, lipsa locurilor de muncă, exodul masiv, nedreptatea sunt resimțite atât la Hâncești, Orhei, Telenești, Rezina, Criuleni cât și la Leova, Cantemir, Comrat sau Cahul”, se arată într-un comunicat remis de PPDA.

„În cadrul întrevederilor cu oamenii au fost identificate și un șir de probleme specifice regionale, cum ar fi calitatea extrem de proastă a apei potabile în orășelul Edineț, hărțuirea antreprenorilor-patentari de către diferite și multiple organe de stat în piața din orașul Briceni și satele din raionul Ocnița, lipsa pieței de desfacere a fructelor pentru micii fermieri din satele raionului Dondușeni”, constată Platforma DA.

De menționat că, până la votul de „compromis” din Parlament, de la 5 mai, între PD și PSRM privid schimbarea sistemului electoral în unul mixt, democrații anunțau că au strâns circa 850.000 de semnături din partea cetățenilor pentru susținerea schimbării sistemului electoral în unul uninominal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...