În sferturile turneului ei au învins echipa Franţei cu scorul 4-1. În semifinală au cedat selecţionatei Rusiei, cîştigătoarea competiţiei, cu scorul 4-5, iar în disputa pentru locul trei au întrecut cu 5-4 reprezentativa Italiei. 

În concursul masculin pe echipe lotul moldovean alcătuit de Dan Olaru, Alexei Trostineţchi şi Nichita Voscoboinicov s-a clasat pe locul opt. 

Concursul din România a fost ultimul test în ajunul participării la Cupa Mondială, programată pentru 6-11 iunie la Antalya (Turcia). 

Dan Olaru a obţinut anul curent, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de argint la Campionatul European, desfăşurat la Vitell (Franţa). Anul trecut, el a devenit la Nottingham (Marea Britanie) campion european la proba mixtă (neolimpică), evoluînd cu compatrioata Alexandra Mîrcă.

Cea mai bună performanţă în tirul moldovenesc cu arc îi aparţine Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992), campioană mondială de sală. Ea este stabilită în prezent în Italia.