Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru au cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul de la București

alexa1collage

Arcașii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mîrca au cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul de la București, proba mixtă.

În sferturile turneului ei au învins echipa Franței cu scorul 4-1. În semifinală au cedat selecționatei Rusiei, cîștigătoarea competiției, cu scorul 4-5, iar în disputa pentru locul trei au întrecut cu 5-4 reprezentativa Italiei, informează MOLDPRES.

În concursul masculin pe echipe lotul moldovean alcătuit de Dan Olaru, Alexei Trostinețchi și Nichita Voscoboinicov s-a clasat pe locul opt.

Concursul din România a fost ultimul test în ajunul participării la Cupa Mondială, programată pentru 6-11 iunie la Antalya (Turcia).

Dan Olaru a obținut anul curent, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de argint la Campionatul European, desfășurat la Vitell (Franța). Anul trecut, el a devenit la Nottingham (Marea Britanie) campion european la proba mixtă (neolimpică), evoluînd cu compatrioata Alexandra Mîrcă.

Cea mai bună performanță în tirul moldovenesc cu arc îi aparține Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992), campioană mondială de sală. Ea este stabilită în prezent în Italia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente