Serviciul Fiscal de Stat pe urmele vânzătorilor de țigări: Ce a descoperit acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul au fost verificați de Serviciul Fiscal de Stat. Acțiunile au avut loc în perioada 26 aprilie – 20 mai 2017 și au avut drept scop combaterea cazurilor de neajustare a prețului la țigări. În rezultatul verificărilor vor fi aplicate sancțiuni de peste un milion de lei.

Angajații SFS au desfășurat acțiuni de control pe întreg teritoriul țării, verificând atât prețurile minime de vânzare cu amănuntul a țigaretelor cu și fără filtru, cât și alte aspecte privind respectarea legislației în vigoare.

În cadrul acțiunilor de control au fost supuși verificării 254 de agenți economici (Sud – 57, Centru – 112, Nord – 54, Chișinău – 31), dintre care în 210 cazuri (Sud – 57, Centru – 96, Nord – 54, Chișinău – 3) au fost constatate următoarele încălcări ale legislației.

Astfel, au fost încălcate prevederile care stipulează prețurile minime de vânzare cu amănuntul către consumătorul final la țigaretele cu filtru/fără filtru; a fost depistată neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii; nu au fost prezentate la prima cerere documentele de evidență.

În rezultatul verificărilor efectuate, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni în sumă de 1.010.879 lei față de agenții economici care nu respectă legislația în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...