„Multă lume îl regretă pe președintele Timofti”: Dezvăluirile unui europarlamentar român

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Multă lume îl regretă pe președintele Nicolae Timofti, care și-a încheiat mandatul la sfârșitul anului 2016. Declarația îi aparține europarlamentarului Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de liderul PL Mihai Ghimpu, cum stă Republica Moldova la combaterea corupției și reformarea justiției, acesta a declarat că „progrese există, dar acestea sunt limitate”. Totodată, acesta a recunoscut că fostul șef de stat era diferit de actualul și că „multă lume îl regretă”.

„Vreau să fac un comentariu general care este plin de substanță cu privire la întrebarea dumneavoastră. Anul trecut, președintele Republicii Moldova era domnul Timofti. Și așa cum este firesc într-o democrație, orice om politic este câteodată criticat, altădată lăudat. Dacă comparăm situația de anul trecut cu situația de anul acesta, cred că multă lume, inclusiv subsemnatul, îl regretă pe domnul Timofti. Cu acest exemplu mi-am propus să răspund, de-o manieră generală, întrebării dumneavoastră”, a mai zis Andi Cristea.

Citește și: (VIDEO) Dodon face de râs guvernarea în fața UE; Europenii fac din deget Chișinăului

Ulterior, liderul PL a transmis că europenii arată din deget autorităților de la Chișinău, din cauza declarațiilor președintelui Igor Dodon. Mai mult, acesta îl acuză pe șeful statului că se opune singurei soluții de a face țara mai prosperă, adică integrarea în Uniunea Europeană (UE).

„Singura soluție de a ne mișca înainte și de a schimba viața cetățenilor, de a avea o economie normală și un stat în care să funcționeze legile este Uniunea Europeană, până la unire. Dacă se va face unire cu România este clar că atunci vom câștiga mai mult. De la proiecte cum ar fi acesta de 100 de milioane de euro, noi trecem la fonduri mult mai mari, de pe urma cărora vor câștiga cetățenii. Dar asta depinde de cetățeni, cât de bine înțeleg și dacă vor să trăiască mai bine. Astăzi ni s-a spus că actualul președinte face declarații care pune toată lumea pe gânduri. Cică 50% din suma care s-a rezervat Republicii Moldova a fost furată, când acolo este altceva. S-au alocat bani pentru reforme, iar acei bani care nu au venit nu au fost furați, ci nu au fost alocați Republicii Moldova pentru că nu s-au făcut reforme. Dacă vom face reforme acești bani vor veni anul acesta sau anul viitor, în funcție de agenda pe care o asumă guvernarea”, a declarat Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...