Familia Macron a părăsit apartamentul pe care-l închiriase în arondismentul al VII-lea, la Paris şi, care nu le permitea să le fie asigurată securitatea, potrivit sursei citate.

Brigitte Macron şi-a instalat biroul, de câteva zile, la parterul palatului de pe rue du Faubourg Saint-Honoré, mai notează news.ro.

De asemenea, Brigitte, căreia preşedintele Republicii vrea să-i acorde statutul oficial de Primă Doamnă, îl va însoţi pe soţul ei la summitul NATO de la Bruxelles, joi, şi la summitul G7 de la Taormine, în Italia, vineri şi sâmbătă.

Aceasta va fi prima sa vizită internaţională în calitate de soţie a şefului statului.

Emmanuel Macron a declarat în campanie că vrea să ”clarifice” statutul soţiei şefului statului şi să-i ofere un statut oficial, însă neremunerat, pentru a ”ieşi dintr-o ipocrizie franceză”.

”Doresc ca un cadru să fie definit şi voi cere ca un efort să se facă în acest domeniu”, a declarat Emmanuel Macron, în opinia căruia ”trebuie ca persoana care trăieşte împreună cu tine să poată să aibă un rol, să fie recunoscută în acest rol”.

Cuplul a devenit, în timpul campaniei, atracţia presei people franceze şi internaţionale, fascinată de povestea lor ieşită din comun.

Soţiile preşedinţilor Republicii, care primesc zeci de mii de scrisori pe an, au dispus dintotdeauna de un birou la Elysée şi de colaboratori, remuneraţi prin bugetul Cabinetului preşedintelui.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi din 2013, Valérie Trierweiler, fosta parteneră a lui François Hollande, avea cinci colaboratori şi costa statul 33.000 de euro pe lună.

Carla Bruni-Sarkozy dispunea de o echipă de opt persoane.