Lupta cu morile de vânt! Plahotniuc, care redistribuie „Pervîi Kanal” în Moldova, vrea să limiteze propaganda rusească în țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rămas proprietar oficial al Publika TV și Prime TV, care retransmite „Pervîi Kanal” din Rusia pe teritoriul Republicii Moldova, președintele democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc anunță acțiuni privind „limitarea propagandei străine în mass-media din Moldova”. Deocamdată nu este foarte clar ce anume urmează să întreprindă formațiunea, însă, potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, societatea civilă va fi implicată în cadrul unor dezbateri cu posibila prezentare a unui proiect de lege în acest sens.

„S-a vorbit nu o dată, iar reprezentanții Partidului Democrat au delimitat chestiunea propagandei, de acel proiect de lege privind audiovizualul, însă aceste probleme sunt discutate pe larg, inclusiv în cadrul întâlnirilor deputaților, membri ai Partidului Democrat, cu colegii din Uniunea Europeană și din alte state. Există o susținere foarte clară referitor la combaterea propagandei însă iarăși, într-un context foarte clar, public, în lipsa atingerii unor interese, drepturi și libertăți fundamentale în acest sens”, a menționat Gămurari în urma ședinței săptămânale a Partidului Democrat care, începând cu ziua de astăzi, vor avea loc marția.

Acesta nu a putut explica foarte clar care urmează a fi pașii următori în această privință, menționând doar că „PDM va reveni ulterior la subiect, dar este foarte clar că se va merge pe această cale conștient și cu implicarea și a societății civile și a tuturor reprezentanților societății”.

„Este vorba despre abordarea chestiunii propagandei fiindcă nu suntem noi unicii și în contextul în care nu s-a ajuns informația respectivă la cei de la Bruxelles s-a creat impresia că sub contextul propagandei este vorba despre limitarea unor drepturi, inclusiv a unor canale. Însă, atunci când s-au ciocnit cu această probleme și unele state din Europa, inclusiv vecinii noștri România și Ucraina, s-a explicat foarte clar și anume de aceea și se dorește un dialog în societate, o explicare, publicitare, cu privire la ce se dorește”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM.

Este de menționat că anterior, Vlad Plahotniuc deținea prin intermediul General Media Grup patru posturi de televiziune. Rcend însă, acesta a renunțat la două dintre ele, Canal 2 și Canal 3, „conformându-se” astfel prevederilor legii conform căreia o persoană fizică nu poate fi proprietar a mai mult decât două licențe pentru TV și două de radio.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...