icon

Guvernul pledează pentru diversificarea resurselor de energie și atragerea investițiilor în acest sector

01-06-2015 14:34
1,033

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Carlo Arturo Garuzzo, directorul uneia dintre cele mai importante companii de producere a energiei solare regenerabile din Italia.

 

În cadrul discuțiilor, Șeful Executivului a subliniat că pentru Republica Moldova, diversificarea resurselor de energie, creșterea nivelului de securitate energetică și atragerea investițiilor sunt extrem de importante. „Una dintre prioritățile Guvernului este de a identifica cât mai multe surse alternative pentru a nu depinde doar de un singur furnizor. Noi suntem cointeresați și dispuși să discutăm cu potențiali investitori în acest domeniu”, a subliniat Prim-ministrul Chiril Gaburici.

 

Părțile s-au referit și la armonizarea legislației în domeniul energetic. Premierul a menționat că trebuie reformat și modernizat sectorul, deoarece securitatea energetică a statului reprezintă unul dintre pilonii unui sistem viabil de securitate, atât pentru domeniile sectoriale, cât și pentru țară în ansamblu.

 

Chiril Gaburici a vorbit și despre conlucrarea cu România în acest domeniu, amintind că în luna mai a fost semnat un Memorandum de Înțelegere, ce prevede realizarea primei interconexiuni a rețelelor electrice dinte cele două țări, la sud, pe traseul Isaccea (România) – Vulcăneşti – Chişinău. Ulterior, urmează să se facă un studiu de fezabilitate pentru a începe a doua interconexiune. Astfel, Moldova va deveni și mai atractivă pentru investitorii care doresc să producă energie electrică din surse alternative, precum este și Flyren.

 

Directorul companiei, Carlo Arturo Garuzzo, a precizat că Republica Moldova este o țară în care se poate de investit în sectorul dat. „Am văzut că aveți spațiu pentru dezvoltarea acestui domeniu. Mai mult, acest sector - producerea energiei solare regenerabile, este viitorul țării”, a menționat Carlo Arturo Garuzzo.

 

Compania Flyren este lider în domeniul producerii energiei regenerabile, în Italia. Activitatea de bază o reprezintă producerea de energie solară, dar și dezvoltarea altor tehnologii regenerabile, cum ar fi cele bazate pe hidroenergie, biogaz și biomasă.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30