04:50:53 18.04.2024
Stiri

INAUGURARE // GRĂDINIȚĂ modernă în Pașcani și un Oficiu al medicilor de familie la Cioara

Partide/Comunicate 01.06.2015 13:08 Vizualizări2775 Autor: Ziarul National
INAUGURARE // GRĂDINIȚĂ modernă în Pașcani și un Oficiu al medicilor de familie la Cioara


În satul Pașcani, raionul Hâncești a fost dată în exploatare o grădiniță modernă pe 31 mai, în ziua când a fost marcată sărbătoarea creștină Duminica Mare. Instituția preșcolară are o capacitate de 80 de locuri și este amplasată la primul etaj al gimnaziului din satul Pașcani, care a fost renovat capital. Instituția este dotată cu mobilier, material didactic și dispune de încălzire autonomă, sistem de canalizare, stație de epurare și cabinet medical.

La ceremonia de inaugurare a grădiniței a fost prezent și liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a menționat că acei copii, care au acces la educaţie preşcolară de calitate, se integrează mai uşor în societate şi sunt mai bine pregătiţi pentru ciclul educaţional.

„Inaugurarea grădiniței este un eveniment important pentru satul Pașcani. Mă bucur să vad copii fericiţi, care vor frecventa o instituție preșcolară modernă. Nu există o bogăție mai mare pe lume, decât copiii. Noi trebuie să avem grijă de ei, să le creăm condiții mai bune în grădinițe, școli și să le oferim un învățământ de calitate. Doar cu o generație educată vom avea o țară cu viitor”, a spus Vlad Filat.

Președintelui raionului Hâncești, Anatol Loghin, a menționat că, pentru conducerea raionului, domeniile educaţiei şi sănătății sunt prioritare, iar din acest motiv se construiesc instituții medicale, de învăţământ, iar cele vechi se restaurează și se dotează cu echipamentul necesar.

Primarul satului, Nicolae Andronic, a menționat că are un sentiment de mândrie pentru că a finalizat încă un proiect important. „Dragi copii, de azi grădinița va deveni a doua casă pentru voi. Vă îndemn să fiți cuminți și să ascultați de educatori şi părinți”, a spus primarul.

În numele părinţilor, directoarei grădiniței, Nina Tiron, a exprimat cuvinte de gratitudine tuturor factorilor de decizie implicați în implementarea proiectului.

După tăierea panglicii și sfințirea instituției, micuții au prezentat un program artistic, în semn de mulțumire pentru darul primit.

Pentru efectuarea lucrărilor de reparație s-au cheltuit 1,5 milioane de lei, surse financiare alocate de Guvernul României și Consiliul Raional Hâncești.

De asemenea, Vlad Filat a participat de Duminica Mare și la un eveniment care a avut loc la Cioara, Hâncești. În această localitate a fost dat în exploatare Oficiul Medicilor de Familie, după reparație capitală. În instituție activează un medic de familie şi trei asistenţi medicali care oferă servicii medicale pentru două mii de cetățeni.

„Acest oficiu corespunde întocmai cerințelor actuale pentru instituțiile de asistență medicală primară și va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate. Acum cetățenii vor avea servicii medicale aproape de casă și nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drum lung pentru a face investigații", a precizat Filat.

Medicul de familie, Claudia Șincu, a spus că are un sentiment de bucurie pentru că de azi cadrele medicale își vor exercita meseria într-un mediu corespunzător cerințelor.

De menționat că pentru construcția edificiului medical s-au cheltuit 1,6 milioane lei, bani alocați din Bugetul de stat și cel raional.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md