Ungaria vrea să instaleze un gard la frontiera cu România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Presiunea asupra graniţelor europene cauzată de migraţia ilegală se menţine la cote înalte, iar Ungaria analizează posibilitatea instalării unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria şi România, a declarat, luni, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, notează MTI.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a enumerat mai mulţi factori care ar juca un rol important în creşterea presiunii asupra graniţelor europene în lunile următoare.

„Acordul semnat de către Uniunea Europeană cu Turcia privind migraţia este fragil. Deşi Bruxelles-ul i-a cerut preşedintelui Turciei să contribuie la securitatea pe continent, liderii UE continuă să critice Turcia. Situaţia politică din Macedonia este instabilă şi este greu de văzut dacă noua conducere a ţării va putea sau va dori să menţină măsurile pentru protejarea frontierelor”, a spus Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a criticat UE pentru că „a pus presiune” pe ţările care fie au rezolvat problema migraţiei prin implementarea unor măsuri de combatere a acesteia, fie au elaborat un concept pentru a le aborda, conform Mediafax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...