Kremlinul a comentat ideea Kiev-ului de a introduce regimul de vize cu Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Raționamentul ipotetic despre posibilul răspuns al Moscovei la introducere a regimului de vize cu Federația Rusă în Ucraina este necesar să aștepte până la următoarea rundă de discuții, a declarat un purtător de cuvânt al președintelui rus, Dmitry Peskov.

Astăzi liderul fracțiunii coaliției „Frontul Popular“, Maksim Burbak a cerut deputaților să ia în considerare proiectul de lege privind introducerea unui regim de vize cu Rusia. Potrivit lui, Kiev ar trebui să „folosească toate metodele rezonabile pentru a face față agresorului, care trebuie să plătească un preț ridicat.” Presa ucraineană a precizat că Parlamentul poate lua în considerare această problemă pe parcursul acestei săptămâni.

„Un raționament ipotetic, în acest caz, este aproape imposibil și inoportun. Să așteptăm următoarea rundă de discuții. Știți că deja, această întrebare s-a încercat în repetate rânduri să fie pusă pe ordinea de zi, dar de fiecare dată ceva lipsea. Vom vedea ce se va întâmpla de acestă dată”, a specificat Peskov, scrie RIA Novosti.

Potrivit lui, în problema restricțiilor de viză Moscova, de regulă, se bazează pe principiul reciprocității.

Potrivit Unian, la 22 decembrie 2016, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Climchin a declarat despre pregătirea introducerii regimului de vize cu Federația Rusă. La 30 decembrie, președintele Radei Supreme, Andrei Parubii, și-a exprimat speranța că din 2017 Parlamentul va putea ajunge la un consens în legătură cu această chestiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...