Cinci tineri din Bălţi jefuiau apartamente, fiind dirijaţi de infractori care îşi ispăşesc pedeapsa în închisoare

Polițiștii din Bălți au destructurat o grupare suspectată de furturi din locuinţe. Activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată timp de patru luni, timp în care oamenii legii au adunat probe ce demonstrează participarea suspecților la circa 14 furturi pe teritoriul municipiului Bălți.

Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la aproximativ 197 000  lei.

Membrii grupului s-au dovedit a fi cinci locuitori ai municipiului Bălți, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, doi dintre ei iși ispășesc pedeapsa în închisoare.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că suspecții activau, atât ziua cât și noaptea, profitând de absența proprietarilor, de unde ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile, tehnică audio-video, precum și mijloace bănești.

Astfel, gruparea era dirijată de infractori condamnaţi, care îşi ispăşesc la moment pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară. După comiterea infracţiunilor, o bună parte din mijloacele financiare şi a bunurilor de preţ dobândite le distribuiau în visteria criminală.

Ca urmare a 10 percheziții autorizate, polițiștii au depistat la domiciliile suspecților o parte din bunurile sustrase, precum şi mijloace financiare dar și un arsenal diversificat de scule confecţionate artizanal, cu ajutorul cărora descuiau lacătele uşilor de la apartamente.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10  ani.

[youtube id=”7lIJ57tMgM4″ start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.