Atenție la apartamente: Mai mulți tineri furau din locuințe, fiind dirijați de infractori din închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii au destructurat o grupare infracțională suspectată de furturi din locuinţe. Activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată de poliţişti timp de aproximativ patru luni, timp în care oamenii legii au adunat probe care ar demonstra participarea suspecților la circa 14 furturi pe teritoriul municipiului Bălți. Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la aproximativ 197.000 de lei.

Membrii grupului s-au dovedit a fi cinci locuitori ai municipiului Bălți, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, doi dintre ei își ispășesc pedeapsa în închisoare.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că suspecții activau, atât ziua cât și noaptea, profitând de absența proprietarilor, de unde ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile, tehnică audio-video, precum și mijloace bănești.

Astfel, gruparea era dirijată de infractori condamnaţi, care îşi ispăşesc la momentul actual pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară. După comiterea infracţiunilor, o bună parte din mijloacele financiare şi a bunurilor de preţ dobândite le distribuiau în visteria criminală.

Ca urmare a 10 percheziții autorizate, polițiștii au depistat la domiciliile suspecților o parte din bunurile sustrase, precum şi mijloace financiare, dar și un arsenal diversificat de scule confecţionate artizanal, cu ajutorul cărora descuiau lacătele uşilor de la apartamente.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...