De Gea și-a luat rămas bun de la fanii lui United; Va deveni cel mai scump portar din istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

David de Gea a ținut să le transmită un mesaj de mulțumire fanilor lui Manchester United prin intermediul contului său personal de Twitter. Portarul spaniol a fost un favorit al fanilor de pe ”Old Trafford”, încă de la sosire, iar acest mesaj întărește tot mai mult informațiile care îl dau ca și transferat la Real Madrid.

Transferul portarului pe ”Bernabeu” prinde tot mai mult contur pe săptămână ce trece. În timp ce jurnaliștii iberici notează că „Operațiunea De Gea” este aproape de a se încheia și că gruparea de pe ”Santiago Bernabeu” a ajuns la un acord cu cel care a fost la doar câteva secunde să-l transfere și în 2015, goalkeeperul de 26 de ani le-a transmis un mesaj de adio și de apreciere fanilor Manchester United. ”Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat #mufc întotdeauna!“, a scris goalkeeperul pe contul său personal de twitter. Presa vorbește despre un mesaj în care De Gea își ia rămas bun de la clubul pentru care a ”pledat” șase sezoane consecutive.

Va deveni cel mai scump portar din istorie

Marca a dezvăluit că Realul va trebui până la urmă să plătească 75 de milioane de euro în schimbul portarului. Madrilenii ar fi putut scăpa mai ieftin dacă l-ar fi achiziționat vara trecută. Până în iulie 2016, clauza de reziliere a goalkeeperului iberic era de doar 60 de milioane de euro. Dacă Real va plăti celor de la Manchester suma dezvăluită de presa din Spania, David De Gea va deveni cel mai scump portar din istorie.

Atât presa din Spania cât și cea din Anglia a anunțat că Jose Mourinho vrea doi jucători de la Madrid în schimbul lui De Gea și nu o sumă de bani. Este vorba despre atacantul Alvaro Morata (24 de ani) și fundașul Raphael Varane (23 de ani), dar această variantă pare a nu mai fi de actualitate. O altă variantă vehiculată de britanici ar fi trecerea lui Gareth Bale pe ”Old Trafford” în schimbul lui De Gea, clubul din Manchester urmând să mai achite o sumă de bani madrilenilor. De asemenea, în discuție a fost luat și un schimb între De Gea și James Rodriguez.

Și-a scos casa la vânzare

Dorința lui De Gea e însă clară, spun spaniolii: vrea să evolueze la Real Madrid din vară și le-a cerut oficialilor lui United să negocieze transferul său cu omologii de pe ”Bernabeu”. Goalkeeperul și-a scos la vânzare și casa din Manchester. Spaniolul cere în schimbul proprietății dotate cu 5 dormitoare, un mini cinematograf, sală de forță și piscină în jur de 4,5 milioane de euro.

În urmă cu doi ani, portarul lui Manchester United a fost foarte aproape de a reveni în capitala Spaniei, la Real. În Spania, perioada de mercato s-a închis pe 31 august, la ora 00:00, iar președintele lui Real, Florentino Perez, susține că „diavolii roșii” au trimis contractul jucătorului cu un minut dincolo de miezul nopții la Liga de Fotbal Profesionist (LFP) din Spania, astfel că acesta nu a putut fi înregistrat în timpul regulamentar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...