(VIDEO) „Secretul” lui Candu: Ce face speakerul atunci când apar certuri în cadrul ședințelor Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut astăzi o sesiune de întrebări-răspunsuri cu 85 de tineri, participanți la atelierele legislative de lucru, cărora le-a dezvăluit un „secret”, privind asigurarea ordinii în Legislativ, atunci când apar certuri în cadrul ședințelor.

„Vă spun un secret. Prima ce fac este să le închid microfoanele la toți”, a declarat Candu, fiind întrebat cum face față certurilor din timpul ședințelor Parlamentului.

Acesta a precizat că „pentru orice situație regulamentul Parlamentului prevede sancțiuni”, însă parlamentarii trebuie să fie conștienți că ei reprezintă voința poporului și să nu întreacă măsura.

O altă sancțiune, despre care a vorbit speakerul, este cea de avertizare, iar dacă limita se întrece, acesta a declarat că poate sancționa parlamentarii cu interdicția de a oferi cuvânt pe o anumită perioadă de timp.

Totodată, Candu a vorbit că, deși nu a aplicat o asemenea sancțiune, este cea de a evacua forțat parlamentarii din sala de ședință. Măsura însă este supusă votului în plen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...