(FOTO) Vlad Plahotniuc s-a întors acasă, după câteva întrevederi și două zile petrecute pe o plajă din Miami

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vlad Plahotniuc, prin cumul președinte al Partidului Democrat din Moldova, a revenit acasă după câteva zile petrecute în Statele Unite ale Americii, preponderent la Washington. Nu înainte însă de a petrece câteva zile la soare, pe o plajă din Miami. O demonstrează datele zborurilor efectuate de aeronava de lux închiriată de oligarhul moldovean de la compania „Privajet” care, înainte de a ajunge la Chișinău sâmbătă, aproape de miezul nopții, petrecuse cel puțin două zile la Miami.

Astfel, potrivit datelor pe care le putem găsi public pe portalul flightradar24.comaeronava Boeing 737-7BC BBJ a companiei „Private Jet” cu care aterizase la 16 mai delegația oligarhului la Washington, a efectuat la data de 18 mai un zbor Washington-Miami, iar de acolo, la data de 20 mai un zbor de 11 ore spre Chișinău, unde a aterizat la ora 23:48, sâmbătă, 20 mai.

Screenshot_134 Screenshot_135

Potrivit singurului comunicat al PDM cu privire la vizita lui Plahotniuc în SUA, acesta „s-a întâlnit joi și vineri cu mai mulți senatori și congresmeni americani membri ai Partidului Republican (de guvernământ), printre care Roger Wicker, senator de Mississippi, Chris Smith, congresman de New Jersey, Pete Olson și Ted Poe, congresmani de Texas, dar și cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink”. Comunicatul însă nu stipulează unde anume s-a întâlnit cu aceștia.

Vedeți și: (FOTO) Plahotniuc, zbor de lux la Washington de peste un milion de dolari. Cum arată aeronava cu care a zburat oligarhul

Amintim că, Aeronava Boeing 737-7BC BBJ a aterizat luni la Chișinău a aterizat din Budapesta, iar o zi mai târziu a decolat spre Washington, având un zbor cu o durată de 10 ore și 45 de minute. Avionul aparține companiei Privajet din Malta, având la bord două paturi duble și opt paturi pentru o persoană, două cabine de duș, masă pentru ședințe cu șase fotolii, patru zone independente de odihnă cu playere audio și video, AirShow, telefon, fax, aer condiționat și umidificator. Avionul are un echipaj din șase persoane (pilotul și pilotul secund, un inginer de bord, două stewardese și un bucătar-șef), iar numărul maxim de pasageri este de 19 persoane.

Potrivit unor surse, costul unei ore de zbor cu o asemenea aeronavă de lux este de circa 30 de mii de dolari. Astfel, luând în calcul cele aproape 11 ore de zbor spre Washington (330 mii dolari), aproape două ore și jumătate Washington-Miami, 11 ore de zbor – Miami-Chișinău, precum și timpul de așteptare, doar prețul pentru deplasare depășește ușor valoarea de un milion de dolari americani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...