În pofida faptului că Pippa Middleton şi James Matthews au ales să se căsătorească într-un cadru discret, departe de privirile indiscrete, sosirea la biserica St. Mark din Englefield, la aproximativ 10 kilometri de satul Bucklebury, a mirilor, familiilor acestora şi a invitaţilor lor a fost imortalizată de numeroşii fotografi care s-au deplasat în acea localitate din comitatul Berkshire.

Sâmbătă, în jurul prânzului, Pippa Middleton, în vârstă de 33 de ani, s-a căsătorit cu logodnicul ei, James Matthews, în vârstă de 41 de ani, managerul milionar al unui fond de investiţii.

Tânăra mireasă a fost condusă la altar de tatăl ei, Michael Middleton - alături de care a sosit într-un automobil decapotabil. 

Mireasa a purtat o rochie albă spectaculoasă, realizată din dantelă şi satin, fără mâneci şi cu trenă albă, creată de designerul Giles Deacon.

Pippa Middleton a purtat şi o tiară, realizată de Maidenhair Fern, şi un voal transparent creat de Stephen Jones. 

Sora ducesei de Cambridge a optat pentru o pereche de pantofi creaţi de Manolo Blahnik.

Specialiştii în modă sunt de părere că Pippa Middleton a făcut o alegere înţeleaptă, alegând o ţinută ”glamour” şi clasică, însă departe de aspectul sexy pe care l-a avut rochia ei mulantă, ivorie, purtată la nunta surorii sale cu prinţul William, în 2011.

Slujba religioasă a fost celebrată de preotul Nick Wynne-Jones. 

Mai mulţi membri ai familiei regale britanice au asistat la eveniment, inclusiv prinţul William şi prinţul Harry, care au venit împreună la biserică. La scurt timp după aceea a sosit şi ducesa de Cambridge cu cei doi copii ai ei - prinţul George şi prinţesa Charlotte.

Printre invitaţi s-au remarcat Carole Middleton (mama miresei), James Middleton (fratele miresei), Meghan Markle (iubita prinţului Harry), prinţesa Eugenie şi iubitul ei, Jack Brooksbank, contesa Philippa Hoyos, jucătorul elveţian de tenis Roger Federer şi soţia lui, Mirka, Donna Air, Gary Goldsmith şi fiica lui, Tallulah.

După slujba religioasă, invitaţii au băut şampanie pe domeniul Englefield House, înainte de a se deplasa spre proprietatea pe care familia Middleton o deţine în Bucklebury. O recepţie spectaculoasă, la care au participart 300 de invitaţi, a fost organizată pe acel domeniu.

Prinţul George şi prinţesa Charlotte - vedetele evenimentului

În urmă cu şase ani, la căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William, Pippa, pe atunci domnişoară de onoare, a reuşit să o eclipseze pe sora ei mai mare graţie unei rochii care a generat multe comentarii. Ca o ironie a sorţii, istoria s-a repetat sâmbătă, 20 mai, în timpul nunţii sale. 

La rândul ei, Pippa Middleton a fost eclipsată de o domnişoară de onoare. Dar şi de un tânăr purtător de verighetă. Prinţul George şi prinţesa Charlotte, care au jucat aceste roluri la nunta mătuşii lor, au oferit fotografilor un spectacol adorabil, afirmă jurnaliştii de la parismatch.com.

Mama lor, ducesa Kate, era îngrijorată înainte de eveniment. Ducesa de Cambridge i-a mărturisit îngrijorările sale unui invitat care a participat la un garden-party organizat în această săptămână la Palatul Buckingham. 

”Ea a spus că întreaga familie aşteaptă cu nerăbdare să asiste la nunta surorii ei în acest weekend, însă era puţin îngrijorată în legătură cu felul în care se vor comporta copii ei”, a dezvăluit Andrew Bates pentru presa britanică.

”A mai spus că speră că George şi Charlotte se vor purta frumos, însă nu poţi să ştii niciodată cum vor reacţiona la vârsta lor”, a adăugat el.

Însă prinţii George şi Charlotte s-au purtat foarte bine, mama lor fiind nevoită să intervină o singură dată, ducându-şi degetul arătător spre buze, pentru a le cere celor doi copii să facă linişte, înainte de a intra în biserică.

De altfel, ducesa Cambridge a părut foarte zâmbitoare şi amuzată de ţinutele copiilor. Ea a dirijat micul grup de copii care trebuiau să o urmeze pe Pippa Middleton de-a lungul aleii centrale de la biserica St. Mark din Englefield. 

După ceremonie, copiii au deschis alaiul, aruncând petale de trandafiri în faţa mirilor. Pipa şi soţul ei, James, erau încântaţi de bucuria copiilor. 

A existat însă şi un moment insolit, care a făcut deliciul paparazzilor. Înainte de a pleca spre domeniul familiei Middleton, unde a avut loc recepţia de nuntă, prinţesa Charlotte a scos limba în direcţia fotografilor, iar prinţul George i-a salutat făcându-le semne cu ambele mâini.

Pippa Middleton s-a logodit cu James Matthews în iulie 2016, după o vacanţă petrecută împreună în Parcul Naţional Lake District din nord-vestul Angliei.