icon

Mesajul Prim-ministrului Chiril Gaburici cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor

01-06-2015 10:00
793

În prima zi de vară, în fiecare an, celebrăm Ziua Internațională a Copilului. Ziua de 1 Iunie este nu doar o sărbătoare a copiilor, dar şi a celor care sunt în preajmă, ajutându-i să crească cetăţeni de valoare ai neamului şi ai ţării. Este un prilej deosebit de a retrăi ineditele emoţii ale copilăriei, de a răsfoi paginile nesecate ale memoriei despre cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om.

 

1 Iunie este ziua în care trebuie să conştientizăm, încă o dată, că adevărata bogăţie a unui stat sunt copiii. Grija pentru o copilărie fericită, pentru bunăstarea copiilor trebuie să fie sarcina prioritară a unei naţiuni, dar, în primul rând, a Guvernului. Avem nevoie de copii bine instruiţi, protejaţi, sănătoşi, cu priviri fericite. Lacrima unui copil flămând sau torturat trebuie să fie o sancţiune foarte dură pentru stat. Iată de ce, avem cu toţii o datorie sacră: să-i facem fericiţi pe copiii noştri!

 

Ziua de 1 Iunie este nu doar o sărbătoare pentru copii, ci şi o atenţionare a societății cu privire la necesitatea de a proteja drepturile copilului. Copiii din Republica Moldova sunt ocrotiţi de cadrul legislativ referitor la drepturile lor atât la nivel internaţional, cât şi naţional. Prin ratificarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, Republica Moldova s-a angajat să protejeze copiii de orice gen de discriminare, să le asigure o bună securitate socială și condiţii optime de dezvoltare armonioasă. Drepturile copilului sunt apărate prin Codul Familiei, Legea cu privire la drepturile copilului, precum și o serie de alte acte legislative și normative.

 

În această zi, aş vrea să nu uităm nici de copiii lipsiţi de căldura părintească, de vorba dulce a mamei și de povestea de noapte bună. Ei au nevoie de un sprijin deosebit, pentru că şi ei sunt copiii noștri. Fiecare dintre noi, maturii, suntem obligați să ne implicăm pentru ca ei să nu rămână izolaţi în această lume.

 

Dragi părinţi, copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții, iar copiii - cel mai mare dar pe care îl primim. În fiecare zi trebuie să ne realimentăm această axiomă a vieţii, asigurându-le copiilor un viitor luminos.

 

La mulţi ani, dragi copii și părinți! Să ne bucurăm din plin de copiii noştri!

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31