Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOPERĂ” revine cu o nouă ediție. Cât va costă un bilet la eveniment

13339536_1018371244907823_4860736502178789176_n-e1465203445134-960×540
Foto: Ministerul Culturii

Vestea că festivalul „DescOPERĂ” revine cu o nouă ediție anul acesta a fost făcută publică încă din luna ianuarie. Organizatorii au anunțat recent data organizării evenimentului și alte detalii despre cum se va desfășura evenimentul în acest an.

Festivalul va avea loc în perioada 9-11 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi, iar la eveniment sunt așteptați toți cei pasionați de muzica clasică. În cadrul evenimentului spectatorii vor descoperi frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să viziteze și să exploreze Rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi”. Siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute vor prezenta vizitatorilor momente din viața socială și culturală a strămoșilor noștri.

Datorită gastronomiei locale și expozițiilor meșterilor artizani din regiune, invitații vor descoperi specificul zonei. „Rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi” este în proces de înscriere pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biletele vor fi disponibile online în curând pe iticket.md, iar din 25 mai biletele vor fi disponibile și în următoarele puncte:

1. Casele de bilete a Teatrului de Operă și Balet
2. Casa de bilete a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”
3. Casa Palatului Național „Nicolae Sulac”
4. Info – Centru Butuceni, Orheiul Vechi

Prețuri:

Bilet CONCERT- 150 lei – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru un concert descOperă;

Bilet ABONAMENT – 300 lei – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru trei concerte descOperă;

Voucher CINĂ – 200 lei – oferă unei persoane acces la cina organizată după concert.

Elevii, studenți și pensionarii vor putea cumpăra bilete pentru o zi la un preț special (la prezentarea carnetului care demonstrează statutul posesorului). Pentru a afla mai multe informații despre eveniment, puteți accesa pagina de Facebook.

Festivalul este organizat de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Naționala „Serghei Lunchevici” cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Agenția Suedeza pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida) și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber – „descOPERĂ” a avut loc în perioada 4-5 iunie 2016. Spectacolele grandioase – opera „Rigoletto” și creația vocal-simfonică „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, au fost susținute de 14 soliști și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente