Metamorfoza incredibilă a Simonei Halep

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Simona Halep a început anul pe locul al patrulea în clasamentul WTA, iar prima parte din 2017 nu a fost una memorabilă pentru jucătoarea din România! Sezonul pe zgură i-a adus însă Simonei o semifinală la Stuttgart, un nou titlu la Madrid şi un parcurs excelent la Roma. Dacă se va impune în capitala Italiei, Halep va urca pe locul al treilea în ierarhia mondială.

Problemele la genunchiul stâng au chinuit-o pe Simona Halep la începutul anului. Jucătoarea din România a părăsit turneul de la Shenzhen în turul al doilea, învinsă de Katerina Siniakova, iar la Australian Open a fost eliminată în primul tur, după ce a pierdut confruntarea cu Shelby Rogers. Calificarea în sferturile de finală de la Miami a fost singurul rezultat pozitiv obţinut de Simona în turneele pe suprafaţă dură.

Începutul sezonului pe zgură i-a adus rezultate excelente jucătoarei din România. În confruntarea din FED Cup, le-a învins pe Heather Watson şi Johanna Konta, iar România s-a impus cu 3-2 în faţa Marii Britanii, la Constanţa. La Stuttgart, Simona şi-a continuat parcursul bun şi a ajuns în semifinale, unde favorita publicului, Laura Siegemund, a eliminat-o pe jucătoarea din România.

Înaintea turneului de la Madrid, Halep a coborât pe locul 8 în clasamentul WTA, din cauza faptului că întrecerea din capitala Spaniei s-a disputat cu o săptămână mai târziu faţă de 2016, an în care cucerise titlul. Kristyna Pliskova, Roberta Vinci, Samantha Stosur, Coco Vandeweghe, Anastasija Sevastova şi Kristina Mladenovic au fost adversarele pe care Simona le-a învins pentru a câştiga al doilea titlu consecutiv la Madrid, performanţă reuşită până acum doar de Serena Williams. La Roma, Halep a început cu o revanşă în faţa Laurei Siegemund, în turul doi, apoi a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova, Anett Kontaveit si Kiki Bertens în drumul spre finala turneului la care în 2016 fusese eliminată în turul al doilea.

„Mă simt bine, mă simt fericită, mă bucur că pot să joc a doua finală la rând în două săptămâni. Zgura îmi place şi chiar vreau să mă bucur şi să las bucuria să vină asupra mea”, a dezvăluit azi Simona, la capătul meciului câştigat cu Bertens, în semifinale, la Roma.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...