Tragedie în Cehia; Un fost mare fotbalist s-a sinucis

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

David Bystron (34 de ani) a fost găsit spânzurat în subsolul casei sale din Elveția, susține cotidianul ”Sport”, care apare în Cehia. Bystron este al doilea ceh care se sinucide în ultima lună, după Frantisek Rajtoral, care juca la Gaziantep și care și-a luat zilele, în aprilie, în Turcia.

Bystron, susțin jurnaliștii turci, n-a putut depăși cel mai greu moment din viața sa. Coșmarul pentru fostul fundaș al celor de la US Schluein Ilanz, echipă de amatori din Elveția, a început în sezonul 2011-2012. Atunci, fotbalistul, care între timp renunțase la activitatea de fotbalist profesionist, a fost depistat pozitiv cu metamfetamină, în urma unui control antidoping realizat după meciul Viktoria Plzen – BATE Borisov, din Liga Campionilor. În urma acestui fapt, Bystron a fost suspendat doi ani și astfel a ratat și prezența la Campionatul European din 2012. A fost începutul sfârșitului.

De atunci, Bystron nu numai că nu și-a mai revenit, dar a fost într-o cădere continuă. Ex-fundașul central s-a izolat de foarte mulți prieteni, dar se părea că și-a regăsit echilibrul după ce semnase cu amatorii de la Ilanz. N-a fost însă deloc așa.

Bystron se mândrea cu cele două titluri de campion ale Cehiei, câștigate cu Banik Ostrava și cu Viktoria Plzen, echipă alături de care a câștigat și Cupa Cehiei, precum și cu cel de campion al Bulgariei, luat cu Levski Sofia. El a mai jucat și pentru Sigma Olomouc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...