Secretarul general al Consiliului Europei, așteptat la Chișinău, la sfârșitul lunii mai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, are programată o vizită oficială la Chișinău, pe 29-31 mai, pentru a participa la lansarea oficială a Planului de acțiuni Republica Moldova – Consiliul Europei pentru anii 2017-2020, conform unui anunț al ministerului de Externe.

Misiunea diplomatică mai anunță că la 19 mai 2017, la Nicosia, Cipru, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Thorbjorn Jagland.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE).

Oficialul european a subliniat atenția prioritară asupra reformei justiției și luptei împotriva corupţiei, asigurând autorităţile Republicii Moldova de sprijinul plenar al Consiliului Europei în acest sens.

Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv atenția acordată identificării soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

În vederea dezvoltării şi consolidării parteneriatului constructiv între Republica Moldova şi CoE în diverse domenii, ambii interlocutori au convenit să continue discuţiile bilaterale la Chişinău, în cadrul vizitei oficiale a dlui Thorbjorn Jagland, programată pentru 29-31 mai 2017, precum şi participarea la evenimentul de lansare oficială a Planului de acţiuni RM-CoE 2017-2020.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...