O rachetă a atacat capitala Arabiei Saudite chiar înainte de vizita lui Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rebelii din Yemen au lansat o rachetă balistică asupra capitalei Arabiei Saudite, cu câteva ore înainte de sosirea președintelui american Donald Trump, transmit agențiile de presă internaționale.

Donald Trump urmează să facă sâmbătă la Riad prima escală din primul său turneu internațional, în cadrul căruia mai sunt programate vizite în Israel, la Vatican și la Bruxelles.

Apărarea antiaeriană a doborât racheta deasupra unei zone nelocuite, la 180 de kilometri la sud-est de riad, arată un comunicat al coaliției internaționale condusă de Arabia Saudită.

Atacul a fost anunțat inițial de agenția oficială de presă a rebelilor, care au precizat că a fost vorba de o rachetă Burkan-1.

Înainte de confirmarea oficială de la Riad, televiziunea saudită Al-Arabiya a relatat că forțele coaliției arabe bombardează masiv o bază de rachete din apropierea capitalei yemenite Sanaa, controlată de forțele șiite houthi.

Coaliția statelor arabe din zona Golfului Persic sprijină revenirea la putere a guvernului legitim din Yemen, în încercarea de a limita rolul Iranului în regiune. Sub președinția lui Trump, Washingtonul ia în considerare extinderea sprijinului pentru coaliție, fără implicare militară. Fostul președinte Barack Obama a redus rolul Statelor Unite în conflictul din Yemen, din cauza numărului tot mai mare de victime civile.

Donald Trump a plecat în primul turneu internațional, din mijlocul unor scandaluri și de la un minimum de popularitate

Președintele american Donald Trump, însoțit de soția sa, Melania, a plecat vineri în primul său turneu internațional, cu etape în Arabia Saudită, în Israel, la Vatican și la Bruxelles, transmit agențiile de presă internaționale. El a lăsat în urmă acuzații grave în presa din Statele Unite și cel mai scăzut nivel de popularitate de la preluarea mandatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...