Relația Voronin – Plahotniuc: Ce regret are liderul PCRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PSRM), Vladimir Voronin, regretă că nu a avut o întrevedere cu oligarhul și noul președinte al Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, de când acesta a preluat conducerea formațiunii politice.

În cadrul unei emisiuni de la RTR-Moldova, Voronin a recunoscut că regretă că nu a avut o întrevedere ca între preşedinţi de partide cu Plahotniuc, de când ultimul a preluat conducerea PDM.

„Este o idee bună, dacă ei nu propun (o întrevedere – n.r.) poate să le propun eu”, a spus Voronin.

Totodată, liderul PCRM neagă acuzaţiile precum că el ar fi fost cel care l-a ajutat pe Plahotniuc să aibă succes în afaceri și politică.

„Eu la fel urmăresc cine şi ce face în politică, cine şi ce face în afaceri. Să nu credeţi că doar voi, jurnaliştii, puteţi analiza totul. Eu văd că acest om (Plahotniuc – n.r.) s-a format singur şi singur s-a dezvoltat, fără ajutorul cuiva. Deopotrivă, din mâna lui s-au hrănit mulţi, iar acum încă şi mai mulţi”, a declarat Voronin.

Modul în care oligarhul Vladimir Plahotniuc și-a făcut cariera politică, până a ajuns liderul Partidului Democrat, nu o cunoaște nici măcar liderul PCRM, Vladimir Voronin, chiar dacă oligarhul și-a făcut prima apariție publică pe timpul regimului comunist.

Anterior, întrebat în cadrul unei conferințe de presă cum Plahotniuc a devenit ceea ce reprezintă în prezent, liderul comuniștilor nu a putut să dea un răspuns elocvent.

„Cine știe cum a făcut el carieră. Cum a crescut. Dar Dodon sau Grecianîii cum au crescut. Dar cum i-am crescut pe acești 14 trădători? Nu poți intra în sufletele oamenilor. Dracu îi știe. Aici banul face legea”, a reacționat Voronin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...