România va organiza cel mai mare exercițiu NATO din acest an: 4000 de soldați români și străini vor lua parte la manifestație

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România va face parte dintre cele trei state aliate care vor găzdui cel mai mare exercițiu multinațional al NATO din acest an.

Exercițiul va fi foarte complex, 4.000 de militari români și din țări membre NATO urmând să participe cu 500 de mijloace tehnice.

„Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO vor participa, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), care se va desfăşura, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României și care va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP)”, a anunțat MApN într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Țările care vor lua parte la exercițiul care va avea loc în România sunt Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania.

„Noble Jump 2017 este un exerciţiu NATO important care ne permite să demonstrăm interoperabilitatea în cadrul Alianţei. Apreciez susţinerea autorităţilor ţărilor gazdă, Grecia, Bulgaria și România, şi strânsa lor cooperare pentru ca NOJP17 să demonstreze că aptitudinile, cunoştinţele şi experienţa noastră se situează la cel mai înalt nivel”, a declarat amiralul Michelle Howard, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli, care asigură comanda Forţei de Reacţie Rapidă a NATO în 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...