(foto) Peronul Aeroportului Chișinău a fost extins. Va permite staționarea aeronavelor de capacități mari

unnamed (4)
Foto: Avia Invest

Lucrările de renovare a Aeroportul Internațional Chișinău continuă. Astăzi, a fost anunțată finalizarea extinderii peronului cu 45 mii m2 și a lucrărilor de stabilizare a solului în zona de lărgire a pistei a doua.

Potrivit companiei ce gestionează lucrările, ăeronul Aeroportului Chișinău a fost extins cu un segment care a fost construit de la zero. Indicele capacității portante a învelișurilor acestuia a fost majorată până la o valoare mai mare de 70 unităţi. Aceasta va permite staționarea aeronavelor de diferite dimensiuni inclusiv cele de capacităţi mari precum Boeing 777, 767, 787; Airbus A330, A340, A310. Astfel, în rezultatul extinderii peronului sunt deja reconstruite 23 locuri noi de parcare pentru aeronave, ceea ce depășește esențial obligațiile de reconstrucție a peronului prevăzute pentru etapa I de modernizare.

Continuând reconstrucția celei de-a doua piste la Aeroportul Chișinău, deja au fost executate o serie din lucrările de terasament pe o suprafață de 24mii m2. Astfel, primul strat de stabilizare  a părților laterale pe o lungime totală de 1100 m a fost finalizat.  Pista a fost extinsă în lățime la 45m. Totodată, lucrările de betonare pe un alt segment cu o suprafață de 24 mii m2 au fost finalizate.  Aceste lucrări au fost realizate, respectând cele mai exigente cerințe și efectuate în conformitate cu cele mai înalte standarde Europene.

În continuare, urmează lucrările de aplicare a trei straturi de stabilizare și ultimul de beton la pista nouă și reconstrucția celorlalte suprafețe ale aerodromului.

Actualmente, pe șantierul Aeroportului Chișinău sunt implicaţi circa 150 de lucrători şi 50 unităţi de tehnică specială. La reconstrucţia acestor obiecte participă întreprinderea autohtonă „Exfactor-grup”, în colaborare cu „Strabag Grup”- compania germană cu renume mondial.

PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
PC: Avia Invest
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente