Concert în aer liber cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor: Spectatorii sunt îndemnați să vină cu pături

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Spectatorii sunt îndemnați să vină cu pături la un concert în aer liber, organizat cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor în scuarul Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Concertul va avea loc mâine, 20 mai, la ora 19.30 și va include un program artistic, susținut de Orchestra simfonică condusă de unul dintre cei mai tineri dirijori din Republica Moldova – Dumitru Cârciumaru.

Vor răsuna capodopere ale muzicii clasice, de Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Giacomo Puccini, Gioachino Rossini, Aram Khachaturian, precum și ale maeștrilor Eugen Doga, Constantin Rusnac, dar și hituri internaționale de Mick Jagger, Carlos Santana, Adele etc. Bijuterii muzicale, de la clasică până la modern, vor fi interpretate de mai mulți artiști autohtoni.

În caz de ploaie, concertul va avea loc în incinta Muzeului Național de Istorie. Intrarea este gratuită.

Totodată, Muzeul Orașului Chișinău (Turnul de apă) invită publicul la expoziția fotografică „Ușile Chișinăului”, realizată de Ana Dabija. Pasionată de arhitectură, autoarea pune în valoare într-un mod inedit elemente ale arhitecturii orașului Chișinău.

Prin expunerea unei colecții de fotografii ce prezintă uși vechi ale clădirilor din Capitală, artista încearcă să atragă atenția publicului asupra părții istorice a orașului și asupra unor bijuterii din patrimoniul cultural al Chișinăului.

Ziua Internațională a Muzeelor este marcată anual pe 18 mai, dar și în jurul acestei date instituțiile culturale din întreaga lume organizează diverse acțiuni. În Noaptea Muzeelor, toate muzeele din Republica Moldova își vor deschide porțile concomitent cu alte câteva mii din întreaga Europă. Evenimentul este la a XII-a ediție și are scopul de a atrage tinerii prin diverse acțiuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...