Zece mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Cei mai căutați sunt specialiștii din învățământ

looking-for-a-job-1
Foto: BambooCrowd

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat un raport, potrivit căruia în Moldova sunt 9550 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe locuri sunt înregistrate în Chișinău. Aici e nevoie de 3221 de angajați. Urmează municipiul Bălți, unde sunt 754 angajați lipsă, Florești cu 483 și Cahul – 370. De cealaltă parte, Sângereiul nu prea duce lipsă de forță de muncă. Acolo, angajatorii au nevoie de doar 18 oameni, scrie Monitorul Fiscal. 

Potrivit studiului, cel mai mult sunt căutați profesorii. Pentru persoanele cu nivel de intruire superior și mediu de specializare sunt disponibile 2277 de locuri, ceea ce înseamnă 24% din numărul total.

Pe locul doi, se află medicii. În domeniul sănătății sunt înregistrate 399 de locuri de muncă vacante. Mai exact, e nevoie de 106 medici specialiști, 102 asistenți medicali, 43 de specialiști în medicină generală și 19 farmaciști.

Următorii în listă sunt economiștii și inspectorii. În prezent, sunt căutați 215 angajați în domeniul financiar și tot atâția inspectori.

Un număr mare de angajați sunt așteptați și în industria textilă, iar peste 7 mii le locuri, adică 76% din numărul total de locuri de muncă vacante sunt oferite persoanelor cu nivel de instruire secundar profesional și muncitorilor calificați.

Dacă faci parte din acest categorii și ești în căutarea unui serviciu, nu ezita să trimiți un CV la Agenția Teritorială pentru Ocuparea forței de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente