De azi, pe MCloud! Sistemul Informațional de Management în Educație a trecut la un model inovator de infrastructură

5498c70705489.image
Foto: napavalleyregister.com

În cazul în care nu știai ce înseamnă platforma MCloud, află că aceasta este un model invovator de infrastructură, un proiect care i-a adus Moldovei premiul internațional de „Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”, în traducere „Cel mai mult proiect Cloud în Europa Centrală și de Est”.

Utilizarea acestei platforme îi va permite Ministerului Educației să cheltuie eficient banii pentru consumul serviciilor IT, stocând într-un spațiu virtual securizat sestemele informaționale aflate în gestiunea sa. Pentru a le accesa, deținătorul sistemelor trebuie doar să fie conectat la internet, fără a fi nevoie de servere și spații de depozitare adiționale.

SIME este un sistem extrem de util profesorilor, părinților, elevilor, precum și autorităților publice. Acesta va facilita procesul de analiză a datelor colectate de la instituțiile de învățământ general, informațiile din sistem fiind publice și urmând a fi prezentate într-o formă prietenoasă pentru cei care accesează sistemul. Iată de ce trecerea lui pe MCloud va contribui la utilizarea maximă a resurselor IT, inclusiv la reducerea riscului de pierdere a datelor și la îmbunătățirea eficienței operaționale.

SIME este parte a amplei reforme educaționale în care s-a angajat Ministerul Educației cu asistența Băncii Mondiale. Acest proiect este implementat cu susținerea Centrului pentru Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, direcțiilor raionale de învățământ și școlilor din țară.

Web
Web
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente