(DOC) Noi acțiuni de mobilizare ale Poliției, înainte de protestele „Partidului Nostru” de la Bălți și Comrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă acțiune de protest, noi acțiuni de mobilizare ale Poliției. După ce liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook despre organizarea a două ample acțiuni de protest la sudul și nordul țării, în acest week-end, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, și-ar fi pus „cei mai credincioși oameni ai săi” să monitorizeze protestele de la fața locului. Însăși Cavcaliuc va coordona de la Chișinău protestele și „va avea forțe de rezervă în caz de necesitate să intervină”.

Despre aceasta reiese dintr-un mesaj primit de politicianul Renato Usatîi, cel mai probabil de la un colaborator al Poliției, publicat de acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit mesajului, forțele poliției prezente la acțiunile de protest ale „Partidului Nostru” organizate la Comrat vor fi conduse de șeful Direcției Generale Securitate Publică, Marin Maxian, în timp ce la Bălți, „fiindcă sunt foarte mulți adepți a Dl Usatîi și e considerat orașul lui, a pus un om mai credincios și mai puternic, pe Mihai Ciubaciuc, șef adjunct al INP”, se arată în mesajul, care mai spune că Ciubaciuc este foarte profesionist și a antrenat toate comisariatele de poliție din țară împotriva protestelor.

Vedeți și: (FOTO) MAI, în alertă! 26 din 32 de raioane declarate „cu risc sporit” în contextul protestului de astăzi

„Tot la Bălți, Cavcaliuc l-a trimis pe data de 21 mai pe Cojocaru Valeriu, șef al DOS, care va răspunde de toate serviciile operative”, în timp ce „Cavcaliuc va coordona cu toți cei de la Chișinău și va avea forțe de rezerve în caz de necesitate să trimită ori la Comrat, ori la Bălți”, se mai spune în mesaj.

Mai mult, potrivit mesajului, după ce și înaintea protestului organizațiilor societății civile din fața Parlamentului la data de 14 mai, Renato Usatîi a publicat un mesaj cu privire la acțiunile poliției, Gheorghe Cavcaliuc ar fi dispus o anchetă de serviciu pentru a afla cum a ajuns mesajul la politicianul de opoziție.

1 2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...