La Nimoreni, Ialoveni, va avea loc cea de-a doua Ediție a Festivalului Peștelui

Amatorii de pește sunt așteptați în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Peștelui. Evenimentul etno-gastronomic, care îşi propune promovarea consumului de peşte, va fi desfăşurat duminică, 4 iuni, începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS NOROC- NIMORENI.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la Ediția a doua a Festivalului Peștelui, în cadrul căreia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută,pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii.

Este de menționat că Festivalul Peștelui este la a doua sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.