Spectacole la care puteți să mergeți în acest weekend la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

teatru

Suntem cu încă o săptămână mai aproape de vară și de căldură afară și în suflet. Vă propunem să vă încărcați cu multă energie pozitivă în acest weekend, petrecându-vă timpul la un spectacol de teatru. Iată ce spectacole vă așteaptă la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. 

Vineri, 26 mai, ora 18.30. „Amorul dănţuie şi feste joacă” – un spectacol realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Sâmbătă, 27 mai, ora 18.00. „Casa Zoikăi”– în varianta inițială, Bulgakov vedea piesa ca pe: “o bufonadă tragică prezentând, pe sub măști, câteva personaje create de NEP.” O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod.

Duminică, 28 mai, ora 18.00. Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente