Fracţiunea PLDM a reacţionat la un îndemn al conducerii Parlamentului către deputaţi privind donarea de exponate pentru organizarea unui muzeu cu ocazia zilelor Legislativului.

„Fracţiunea Partidului Liberal Democrat vine cu un exponat - BORSETKA. Considerăm că ar trebuie să fie exponatul nr. 1, să fie locul cel mai de cinste, deoarece în legislatura XX ea a fost simbol, când Partidul Democrat din Moldova a transformat această legislatură într-o piaţă, unde deputaţii s-au tranzacţionat la bursa ruşinii. Credem că actuala generaţie şi viitoarea generaţie trebuie să-şi cunoască eroii”, a declarat Deliu.

„Borsetă”, sau „purtător de borsetă al lui Plahotniuc” este poreclit în cercurile politice de la Chişinău, fostul deputat, Constantin Botnari, cunoscut drept persoană de încredere a oligarhului de la şefia Partidului Democrat.

Contactat pentru a oferi o replică şeful Serviciului de Presă al PD, a refuzat să comenteze declaraţiile lui Tudor Deliu, iar Constantin Botnari a declarat că este ocupat. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Liliana Anghel, a refuzat să ofere un răspuns clar dacă se va regăsi sau nu borseta donată de liberal-democraţi în muzeul Parlamentului organizat cu ocazia zilelor legislativului, între 21-23 mai.

Precizăm că în Parlamentul format după alegerile din noiembrie 2014 există 35 de transfugi, mai mult de o treime din numărul total al deputaţilor. Startul migraţiilor politice a fost dat de Lidia Lupu, care a plecat de la PSRM la PD. Astfel, socialiştii care au intrat în legislativ cu 25 de mandate au rămas cu 24. Tot către PD au migrat 14 ex-comunişti, fracţiunea PCRM micşorându-se de la 21 la 7. PLDM-ul care a intrat în Parlament cu 23 de deputaţi, acum are numai cinci. Unii dintre cei care au plecat au participat la formarea majorităţii parlamentare alături de PD şi PL. Luna trecută şi Partidul Liberal a rămas cu 11 din 13 deputaţi, după ce doi legislatori au anunţat că devin neafiliaţi.

La rândul său, PD, care a intrat cu 19 mandate, a ajuns să aibă oficial cea mai mare fracţiune parlamentară, de 40 de deputaţi, dar şi susţinerea neoficială a unor neafiliaţi.