A XV-a ediție a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură aduce în Moldova tradiții din 12 țări ale lumii

d33d515d5f0851025b39d06cb7f64d66
Foto: ZiarulNational.md

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură se va desfășura la Palatul Național „Nicolae Sulac” pe 25 mai, începând cu ora 18.00. La eveniment vor participa colective de copii din 12 țări ale lumi, care își vor prezenta tradițiile naționale prin dans, cântec și alte activități culturale.

Festivalul este organizat de Liceele Teoretice „Orizont”, având ca partener Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și aduce în Moldova tradiții și obiceiuri din așa țări precum India, Franța, Azerbaidjan, Kazahstan, Australia, Indonezia, Africa de Sud, România, Rusia ect.

Evenimentul face parte dintr-un proiect internațional care are drept scop promovarea toleranței și respectului pentru limbile și culturile diferitelor țări. Astfel, colectivele de copii fac un turneu pentru a evolua pe scenele a 7 țări (Australia, Franța, România, Moldova, SUA, Germania, Belgia). 

La evenimentul din 25 mai sunt invitați oficialități din cadrul Guvernului Republicii Moldova, Ambasadelor cu sediul în Republica Moldova, Ministerului Educației Republicii Moldova, Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău. De asemenea, la festival sunt invitați interpreți autohtoni și părinții elevilor din Liceele Teoretice „Orizont”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente