(DOC) Maia Sandu cere socoteală Guvernului: „Ce are de gând să facă cu rezerva de 2 miliarde de lei?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul are rezerve în valoare de 2 miliarde de lei moldovenești, echivalentul a 100 de milioane de euro, amintea acum câteva zile analistul politic Victor Ciobanu, în contextul amânării de către Parlamentul European a asistenței financiare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. În context, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a transmis ministerului Finanțelor o scrisoare,în care cere socoteală autorităților.

„Ce are de gând să facă guvernarea cu 2 miliarde de lei?”, se întreabă Sandu. „Cu ceva timp în urmă, guvernarea și-a pus deoparte 2 miliarde de lei, pentru orice eventualitate. Banii urmau să fie împrumutați de la băncile comerciale. Am transmis o scrisoare Ministerului Finanțelor, în care solicităm să ne explice și nouă pentru ce vor fi folosiți acești bani și cât ne costă aceste fonduri”, anunță lidera PAS.

La începutul acestui an, Guvernul a decis modificarea bugetului pentru anul 2017. Schimbarea prevedea, printre altele, și alocarea de 2 miliarde de lei în calitate de rezervă de lichidități.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...