(VIDEO) Putin face haz de necaz: Ce glume a spus despre presupusele legături ale lui Trump cu Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Presa din SUA a scris că Donald Trump a transmis informaţii clasificate oficialilor ruşi săptămâna trecută când s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, dar Vladimir Putin a declarat că nu este cazul de aşa ceva.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut trimitere la suspiciunile privind legăturile lui Donald Trump cu Rusia.

Presa din SUA a scris că Donald Trump a transmis informaţii clasificate oficialilor ruşi săptămâna trecută când s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, dar Vladimir Putin a declarat că nu este cazul de aşa ceva. Preşedintele rus a susţinut că va trimite Congresului American, la cerere, o înregistrare a întâlnirii dintre Lavrov şi Trump.

„Am vorbit cu Lavrov astazi. Voi fi obligat sa-l cert pentru ca nu a împărtăşit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanţi ai serviciilor de informaţii ruse. A fost foarte urît din partea lui”, a spus Putin cu vizibilă ironie în cadrul unei conferinţe de presă.

Vestea vine în contextul suspiciunilor că Donald Trump ar fi încercat să influenţeze investigaţia asupra legăturilor Administraţiei sale cu Rusia. Mass media din SUA a citat un memo al fostului director FBI, James Comey, în care s-ar afirma că Trump l-a rugat să renunţe la anchetarea legăturilor dintre fostul consilier pentru Siguranţă Naţională, Michael Flynn, şi Moscova.

Aceste probleme pun presiuni asupra Washingtonului, Democraţii dorind să organizeze o comisie independentă pentru a aduna informaţii. Între timp, Donald Trump a declarat absolvenţilor Academiei Americane a Pazei de Coastă că: „Niciun politician din istorie nu a fost tratat mai rău sau mai nedrept.”

Donald Trump s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov şi cu ambasadodrul rus la Casa Albă, Sergei Kislyak, miercurea trecută. Întâlnirea a venit în contextul investigaţiei demarate de FBI şi a audierilor din Congresul SUA asupra posibilelor ingerinţe ale Rusiei în campania electorală din 2016, dar şi la o zi după ce Trump l-a concediat pe Comey.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...